diumenge

En Messi i els deures d'Educació Física

Quan un alumne va fluix d'operacions matemàtiques se li demana que practiqui, si va fluix de les taules se li demana que se les estudiï a consciència i si llegeix malament doncs se li recomana llegir més sovint però, què passa quan un alumne mostra dificultats en Educació Física? em refereixo a temes de mala coordinació ull-mà per exemple. Tots els MEF ens hem trobat amb alumnes que per les raons que siguin són incapaços de llançar i rebre en condicions una pilota entre d'altres coses perquè les úniques oportunitats que tenen de fer-ho són només en les sessions d'EF a l'escola. Conscient que moltes vegades el sedentarisme de sofà i Play fa estralls en els nostres infants jo vaig optar fa un temps per donar deures d'EF; els ho plantejo així:
- A veure, algú d'aquí creu que en Messi ja va néixer com el millor del món?
- No.
- I sabeu per què ara juga tant bé a futbol? doncs perquè des de petit s'ha esforçat molt i ha entrenat moltíssim. Si en comptes d'entrenar s'hagués dedicat a menjar patates al sofà jugant a la Play vosaltres creieu que seria tan bo?
- No.
- Doncs el que us demano és que entreneu a casa perquè amb dues hores d'EF a l'escola no n'hi ha prou. Hi ha coses que s'han de practicar sovint i van molt bé per la coordinació.
- I què podem fer a casa?
- És molt fàcil, agafeu una pilota qualsevol que boti una mica, la tireu a la paret i l'agafeu abans que caigui a terra; feu-ho una estoneta cada dia i aneu comptant les vegades seguides que us surt i ja veureu com d'aquí a poc temps tots haureu superat el vostre rècord personal. Quan us surti molt bé compliqueu-ho picant de mans després de llançar-la i abans de rebre-la. Un dia ho posarem en comú.
- Si però els meus pares no em deixaran.
- Si no t'ho deixen fer els dius que són deures d'EF i si no s'ho creuen que vinguin a parlar amb mi.
Foto: "Comptant amb colors" de JRoca'09

7 comentaris:

Anna ha dit...

tant de bo tots els MEF's posessin aquests deures Jordi.. m'ha agradat la teva comparació :) segur que hi ha molts pares que diuen que no eh per això.. però bueno, poc a poc..

miq ha dit...

Quina bona pensada!

Anònim ha dit...

Molt i molt d'acord amb tot el que dius i, i tant: si qualsevol pare hi posa objeccions, que vingui a parlar amb tu!

És clar que sempre pot haver-hi algun nano que tingui problemes de motricitat inherents, però si la causa n'és el sedentarisme, això s'ha de remeiar.

Que sàpigues que jo no sóc mestra d'educació física, sinó professora de català; però sempre dic als meus alumnes que no s'estiguin tot el sant dia tancants a casa i que surtin a passejar i a fer activitats a l'aire lliure.

Salutacions a Tona.

JRoca_Font ha dit...

Anna i Lluís,
de mica en mica s'omple la pica, el col·lectiu MEF estem canviant i cada vegada deixem enrera la vella escola de la "gimnasia".
Miq,
se'ls ha de motivar i avui en dia en Messi...
Montse,
la canalla ha de fer una mica de tot i l'exercici físic és sa i imprescindible també per l'harmonia de les persones.
Ep, tu els has de dir que no facin tantes faltes que cada dia escriuen pitjor. Veient el teu bloc m'imagino que el teu referent davant dels alumnes és més en Pla que en Messi. ;-)
Salut

Anònim ha dit...

No t'ho pensis, Jordi, que sóc prou amant del futbol i els nanos ho saben; perquè en parlem.

Salutacions a Osona!

Unknown ha dit...

A vegades, jo també els hi poso la mateixa feina i n´hi ha molts que em diuen que a casa no tenen pilotes. I jo els demano, però teniu la play o la psp o la nintendo Ds?? I tots contesten siiiiiiiiii.

JRoca_Font ha dit...

Jaume,
arribarà un dia que aquestes consoles substituiran una pilota? espero que no. A mi quan em diuen que no tenen pilotes els dic que no m'ho crec i si continuen amb el mateix "plan" els dic que se'n vagin als "xinos" i es comprin una pilota de goma per menys d'un Euro.
Salut