dimecres

Apilar gots a l'hora d'Educació Física

Aquesta setmana he començat a introduir un esport força desconegut a les sessions d'EF que es diu Sport Stacking o Cup Stacking. Feia mesos (molts!) que em rondava pel cap fer aquest esport alternatiu que millora la coordinació i finalment m'hi he atrevit després de comprar-ne el material idoni. Per començar hem fet una adaptació de l'esport amb sis gots en comptes de dotze*; més endavant veurem si ens atrevim amb les normes oficials. Els esports alternatius tenen un avantatge molt gran respecte els grans esports i és que en teoria tots els alumnes parteixen de zero ja que desconeixen com s'hi juga. Molts companys MEF fan futbol a l'escola i des del meu punt de vista és un error ja que normalment hi ha moltíssima diferència de nivell entre els alumnes ja que acostuma a haver-hi nens que el practiquen federats fora del centre, les sessions no poden funcionar.
Vegem un espectacular vídeo de Cup Stacking:

I ara, un vídeo que vaig gravar a la meva escola en una adaptació (amb una mà) en les primeres sessions amb quart de primària:

De moment no he trobat referències d'aquest esport a Catalunya, diria que a Les Pinediques som pioners però no ho puc assegurar. Properament penjaré més vídeos en els quals explicaré la tècnica d'entrenament amb dues mans.
* Vaig comprar només dos jocs de dotze gots i vaig pensar que començar amb sis gots permetia practicar a quatre alumnes alhora.
Nota: Per no fer publicitat no us diré el catàleg d'on vaig comprar el material, només us diré que és un habitual a les escoles i els gots reben el nom de "Quick cups".

4 comentaris:

J ha dit...

Genial!. En farem un campionat a casa.

A reveure,

JRoca_Font ha dit...

Joan,
bona idea! a veure si arribeu al nivell d'aquest nano del vídeo, espectacular! Aconsello youtubejar per la xarxa cercant stacking, és una cosa impressionant el que fan alguns amb uns quants gots. I la versió de daus "dice stacking" també tela marinera.
Salut

Emili ha dit...

Em sembla que demà mateix començaré a fullejar els catàlegs que tenim a l'escola. És un bon recurs pels dies de pluja, també.

JRoca_Font ha dit...

Emili,
ja ho pots ben dir, és un recurs magnífic pels dies de pluja i té l'avantatge que tots parteixen de zero.
Salut