dimecres

Hi fot un fred que pela...

Rebo una invitació per anar a una conferència de l'Honorable Conseller d'educació pel dia 27 a la UB, suposo que l'han rebuda tots els mestres, no ho sé. Suposo que el "Tete" ens vol explicar les últimes tendències en educació del país amb més bona fama mundial a nivell educatiu: Finlàndia. No sé si el conseller economista que fa de conseller d'educació sap que Catalunya també va tenir aquesta fama fa uns quants anys, durant els anys anteriors a la gran catàstrofe. Al nostre país teníem el bo i el millor a nivell educatiu i vam ser pioners en molts aspectes.
Avui en dia Finlàndia té unes condicions que fan que pugui exercir el títol de país educatiu més avançat del món. Aquestes condicions no es donen ni de bon tros a Catalunya. Sentia avui a un Telenotícies que Finlàndia té grans similituds amb el nostre país, ah sí? per què? que jo sàpiga les coses que el Parlament Finlandès decideix no han de tenir el vist-i-plau retallador d'altres parlaments, que jo sàpiga els diners dels impostos dels finlandesos repercuteixen íntegrament en els finlandesos, que jo sàpiga Finlàndia és una república sobirana independent, que jo sàpiga ningú qüestiona que l'idioma oficial és el finès tot i tenir el suec com a cooficial, que jo sàpiga els Nokia tenen el finès com a opció, que jo sàpiga allà hi fot un fred que pela...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquest matí escoltava a la ràdio que en Carod i Maragall II han tornat de Finlàndia amb algunes idees per millorar el sistema educatiu. Entre elles "endurir" el magisteri, fer-lo una titulació més exigent, perquè, clar, hauran vist, no sense estudiar-ho molt a consciència i dedicar-hi tota la seva privilegiada inteligència política, que els mestres d'allà estan millor formats. I jo dic, fan falta "c....ns" per tindre que anar fins a Finlàndia per saber això. I què, amb uns mestres millor formats, estarà tot arreglat? i les inversions en ensenyament, senyors?, hauran vist les aules fineses, igualetes que les d'aquí, i el menyspreu social que hi ha cap a l'escola i el gremi de mestres-professors?, allà també hi és?, i les jornades laborals dels pares?, i les hores que deuen passar la canalla d'allà amb pare o mare? de vegades els polítics em fan dubtar de que siguem una espècie dotada de la capacitat de raonar.

Salut

JRoca_Font ha dit...

Mira,
l'alcalde de Lepe va anar de visita diplomàtica a Gran Bretanya. Quan va tornar va reunir el poble i els va dir:
- He estado en un país muy civilizado y allí los coches conducen por la izquierda, a partir de ahora aquí los coches se conducirán por la izquierda.. y si funciona... el año que viene también los camiones!