dimarts

I ara contra l'Educació Física!

He rebut un e-mail de la delegació de la Federació Internacional d'Educació Física (FIEP) sobre un nou decret que menysprea l'educació física a primària. Amb aquesta llei l'EF passarà de tenir de 525 hores a 385 en tota la primària, això vol dir que a cicle inicial es faran 105 hores i a mitjà i superior tan sols 70, és a dir, una hora setmanal que en realitat és molt menys per les característiques de l'assignatura com són desplaçar-se a un altre espai, canviar-se roba, dutxar-se, etc...
El manifest de la FIEP serà incomplible i a la llarga és molt possible que l'obesitat i altres patologies augmentin a la societat com està passant a Estats Units per culpa dels mals hàbits físics i alimentaris.
Des de la FIEP han demanat que escriguem articles i opinions sobre el tema, no cal ser MEF o llicenciat, qui vulgui ajudar com a pare/mare i/o persona que creu que és injust que envii un e-mail a aquesta adreça: fiep@fiep.cat
Jo els he enviat això:

Em dic Jordi Roca i sóc mestre de primària especialista en educació física. Fa poc m’he assabentat del decret d’ordenació dels ensenyaments en educació primària i he tingut una gran decepció en comprovar que l’educació física queda relegada a una assignatura “maria” ara ja d’una forma descarada. Estic decepcionat perquè portem molts anys intentant dignificar aquesta assignatura i mostrant-ne a la societat la importància que té per a una educació integral dels alumnes. Ens n’hem trobat de tots colors com per exemple la construcció d’escoles sense gimnàs o amb manca important d’equipaments, tot i això hem seguit lluitant dia a dia per aconseguir que els nostres alumnes coneguin el seu cos i les possibilitats que aquest els pot aportar per a convertir-se en persones saludables en tots els aspectes. I ara ens trobem que des de l’administració no es contempla que l’educació integral és important pel desenvolupament dels nens, increïble.

Costa d’entendre que en ple segle XXI i amb els perills latents de malalties ocasionades pel sedentarisme i els mals hàbits es decretin coses com aquesta.

Quina decepció, quina vergonya i quin perill potencial per la societat futura.

* Afegeixo comentari del professor Enric Mª Sebastiani al FòrumMEF

Foto:JRoca

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És imprescindible pel desenvolupament personal, intel.lectual,... de qualsevol infant, una vida esportiva activa.

Ment sana in corpore sà.

Els beneficis són múltiples: més rendiment en les assignatures de "pupitre", cohesió de grup, treball de la diversitat, reforç de l´autoestima, adopció d´un estil de vida saludable (que garantirà una millor vida i menys despesa sanitaria als nostres paisos),...

Això és prescindible?

Potser el camí és augmentar les hores de primaria... doncs el ritme de vida laboral dels pares ja ens hi porta. I les extraescolars no garanteixen la mateixa qüalitat d´enssenyament que les hores impartides pels professionals.

En fi... sols reflexions en veu alta d´un profà en el tema.

Anònim ha dit...

M´ho deixava...

RECURSOS ECONÒMICS com a part imprescindible d´aquests plantejaments.

Espanya es gasta un dineral en el Ministeri de Defensa? D´utilitat més que dubtosa.

Si ho invertíssim en educació, potser estaríem parlant d´una societat més equilibrada i amb millors perspectives de futur.