diumenge

"Escola nova, poble lliure"

L'Honorable Conseller d'educació Ernest Maragall va inaugurar l'ampliació de l'escola Pinediques de Taradell amb un discurs basat en la llibertat dels ciutadans i dels drets i deures de l'educació al nostre país, va estar prou bé. Em quedo amb les referències que va fer de l'escola republicana i el lema que va esmentar: "Escola nova, poble lliure", unes paraules que ens recorden el gran esforç del CENU per a una educació de qualitat inclòs en temps de guerra. La paraula llibertat va sortir diverses vegades i va acabar el discurs amb un "Visca Taradell, visca Catalunya" que em va recordar al tràmit d'alguns jugadors del Barça quan agafaven el micro (quins temps!) en les celebracions d'algun títol. Tot seguit va visitar el centre, va menjar una mica de piscolabis i cap a casona. Com a obsequi es va endur un pi (de veritat, sí) que és el símbol de la nostra escola. Comparant amb l'anterior experiència amb Consellers em quedo amb la Marta Cid que va estar més propera.
Pel que fa a la festa de fi de curs la pluja va intentar deslluir l'acte però ens en vam sortir prou bé al gimnàs. Fa un mes em van demanar de fer alguna cosa amb els de tercer i se'm va ocórrer que seria divertit fer uns esquetxos humorístics al voltant del plint i un matalàs que havíem practicat fent expressió corporal. Va quedar força bé i els pares van riure de valent amb algun dels vuit gags preparats. Per mi van ser uns minuts estressants coordinant les entrades i sortides de l'escenari però ja se sap que amb canalla s'ha de tenir la paciència que ells no tenen.
Foto: "Inauguració amb autoritats" de JRoca

3 comentaris:

Xevi Vilardell Bascompte ha dit...

Suposo que va venir després de passar per Tona a inaugurar l'IES. Em quedo temabé amb les seves paraules: "Quan l'escola, l'Ajuntament i l'empresa privada trevallen plegades el resultats són espectaculars! Hem de potenciar aquest triangle." T'agraden aquestes paraules?

Lídia Clua ha dit...

Es veu que aquest dia estava molt ocupat perquè també va estar a les jornades de l'escola inclusiva de Centelles... Era la mateixa persona? Té un clon? tatxan, tatxan... continuarem investigant...

JRoca_Font ha dit...

Xevi,
va arribar perquè venia de Tona. Va dir això en una inauguració d'un institut públic? ho acceptem com a maragallada?
Lídia,
era el mateix.
Un ocell? un avió? no, és el súper-Conseller!
Bé, té un clon... amb bigoti.. jeje.
Salut