divendres

Premis Blocs Catalunya 2009: Els meus favorits

Ja han sortit a la llum els blocs finalistes als Premis Blocs Catalunya 2009 i per raons professionals he consultat especialment els de la categoria educativa. Aquest any no hem presentat el bloc de les Pinediques al concurs perquè per presentar-lo crec que almenys hauria d'aspirar a ser finalista i ara mateix, pendent de remodelacions que tinc en ment, no era el moment.
De la categoria educació em quedo amb aquests i us explico els motius:
EXPERIMENTS del Ceip St. Martí d'Arenys de Munt
Senzillesa i facilitat de consulta; la idea del bloc com a motivació concreta en aquest cas científica i de divulgació; els vídeos propis; la participació dels alumnes; categories definides. Espero que aquest bloc tingui continuïtat aquest curs, segur que el fet de ser finalistes els animarà; des d'aquí una abraçada i ànims!
Ceip Salvat-Papasseit de Santa Coloma de Gramanet
L'exemple perfecte del que ha de ser un bloc d'escola, jo hi veig una pàgina web clàssica d'escola transformada a bloc amb infinitat d'eines 2.0 que el fan més que interessant i motivador. M'encanta perquè informa des de qüestions diguem-ne burocràtiques d'escola fins a temes pràctics adreçats als pares d'una manera que "fa escola", què més es pot demanar que intentar implicar als pares en el procés educatiu?
És el millor bloc d'escola que he vist mai, potser sí que està un pèl atapeït a simple vista però crec que és on hem d'aspirar els que fem blocs d'escola.
Fem música! Ceip Sagrada Família de Caldes d'Estrac
Una meravella, el millor bloc temàtic escolar que he vist mai! El segueixo des de fa un parell d'anys i ja n'havia parlat al bloc. Porten actualitzant el bloc des de fa molt de temps i només això ja és un mèrit innegable. És de gran ajuda per especialistes d'educació musical, per MEF i mestres d'infantil perquè els vídeos que pengen ajuden moltíssim. M'imagino que el nivell musical d'aquesta escola ha de ser excel·lent, amb blocs com aquest, que mostren la feina incansable de l'àrea de música en un Ceip, l'assignatura d'educació musical és dignificada com es mereix.
No sé qui guanyarà a Vic el proper 2 d'octubre però espero que sigui algun d'aquests tres blocs.

5 comentaris:

JOSEP COMAJOAN ha dit...

Aquests tres estan molt bé, efectivament. Però el bloc de les Pinediques, tot i que tu ja dius que poden fer-s'hi millores, jo que fa uns dies em vaig haver de repassar un per un tots els blocs escolars d'Osona (t'he de trucar per explicar-te de què va el tema), t'asseguro que és dels millors que es fan a la comarca. Felicitats per la tasca, Jordi.

miLLoringlix ha dit...

Llàstima que a la llista de Finalistes d'Educació s'hi ha colat algun bloc de manera totalment fraudolenta.
Tot i això aquests que dius estan súper bé, són "currats" i mereixen reconeixement.

JRoca_Font ha dit...

Josep,
gràcies per comentar i felicitar-me per la meva tasca. Aquest curs com que no tinc tutoria podré coordinar el bloc de l'escola molt millor que l'any passat i tinc un bon equip per sortir-me'n. La meva idea de bloc és que es converteixi en una eina 2.0 de primera amb col·laboracions i actualitzacions constants; ara mateix el bloc no està malament però hi falten coses que crec que podrem afegir, els objectius marcats són alts perquè crec en els blocs per fer escola.
miLLoringlix,
m'ha sorprès que miLLoringlix no estigués entre els finalistes. És una pena perquè és un bloc amb sentit educatiu, amb actualitzacions periòdiques i amb interacció mitjançant comentaris. Entre els finalistes hi ha algun bloc que no s'actualitza gaire sovint i que tampoc aporta gran cosa, diria que els webmestres no entenen ben bé què és això dels blocs, sembla que se'l prenen com una moda passatgera quan jo crec que la continuïtat és importantíssima.
Salut

zel ha dit...

Vaig de visita!

Uix, saps perquè vaig pensar que la pubilla faria 1r? per l'escola gran!!! Jo, quan els dic l'escola gran, és perquè arriban de P5, pobrets...

Petons!

JRoca_Font ha dit...

Zel,
és petitona encara aquella mossa, bé, fa allò de " sóc petita, o gran" segons li interessa.
Salut