dijous

La manca d'ètica d'algunes televisions

Això dels rècords Guiness és una cosa ben curiosa doncs descobreixes gent que faria qualsevol cosa per aparèixer en aquest conegut llibre. De rècords n'hi ha de tan curiosos com ser la persona amb les ungles més llargues, el que trenca més síndries amb el cap o el que és capaç de tenir més abelles cobrint-li la cara, ja veus. Es veu que a Telecinco fan un programa on hi va gent que somia en veure el seu nom al famós llibre i que per fer-ho va allà on un paio guiri amb una carpeta amb el logo de Guiness avalua si val o no. Val, fins aquí tot normal: espectacle garantit en cadena privada.
El problema és quan hi ha nens pel mig. Resulta que a Romania hi ha una família que té un nano que és entrenat de forma militar des dels dos anys amb peses i altres eines per convertir-se en el nen més fort del planeta. No falla: el nen agafa les peses de deu quilos a cada mà com qui agafa dos playmobils i s'entrena per tenir el cos d'en Scharzenegger a Conan, però amb cinc anys! I els de Telecinco, que devien baixar audiència, accepten convidar el marrec que comença a fer virgueries i guanya una medalla molt maca que diu que és el nen més fort del món. Com es pot permetre aquesta aberració? fins a quin punt és lícit i ètic que una televisió, per molt privada que sigui, permeti un espectacle amb un nen que molt possiblement patirà seqüeles físiques (i psíquiques) de per vida per culpa d'haver perdut la infància fent un entrenament inadequat pel seu cos?
I ja sabem que en el moment que s'estableix un rècord hi ha gent que comença a treballar per batre'l. Què és el que ve després? entrenament prenatal amb peses?
No hi ha cap organisme que controli les televisions privades? on és el límit?
Youtube: mireu a partir de 2:04 si teniu fetge.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja vaig pensar-ho al seu moment. El que fa el pare d'aquesta criatura de cinc anys (dos menys que la meva filla... em posa els pels de punta només pensar-hi) és denunciable.
"ell disfruta", "vol fer-ho"... han de ser excuses que sol dir per amagar el que és realment.
no està gens bé!!

Criticartt ha dit...

La veritat és que el vídeo és molt bestia, però tot i els pares tan desgraciats que té aquest nen, les imatges, vistes frívolment, em fan pensar en la meva vida familiar si els meus tres nens es passessin el dia fent saltirons per tera i per sobre de les taules (de la cuina!!!), fent jocs amb cadires, donant tombarelles a les barres...... no m'ho vull imagnar.... si sense tots aquests artilugis la meva casa ja sembla un "loquero"!!!!!
Per sort hi a pocs pares com el d'aquest nen!!!

JRoca_Font ha dit...

Anònim,
ben denunciable, i a sobre, penja vídeos al Youtube en un canal que s'ha fet per explicar a tothom el procés d'entrenament del vailet; pel que es pot veure l'home té coneixements d'entrenament de la força i la gimnàstica, i és clar, això fa més greu que li faci fer al nen exercicis amb càrregues desmesurades per la seva edat, no entenc com no és conscient de les probables seqüeles en el cos del nen.
Criticartt,
sí, però a casa teva els teus fills juguen amb coses de la seva edat la qual cosa és ben sana i normal. És una llàstima el que fa aquest pare (i molts d'altres en altres disciplines esportives) i per mi és més greu el que fa Tele5 de publicitar-ho en un programa, no ens estranyi que aquestes conductes siguin imitades aviat.
Salut

Montserrat ha dit...

No crec que el problema estigui en les televisions privades. El problema està en qui permet que li passi això a un menor.Aquí està el problema

JRoca_Font ha dit...

Montserrat,
l'apunt l'enfoco en contra de les televisions perquè crec que publicitar comportaments com el del pare d'aquest nano hauria de ser delicte. És obvi que hi ha comportaments de pares que són molt perjudicials i atempten contra la salut física i mental dels nens; només cal anar a qualsevol camp de futbol un dissabte al matí per comprovar la pressió a la que estan sotmesos molts nens que, per molt que ho intentin els seus pares, mai seran Messis.
Molts pares projecten les seves frustracions en els seus fills; possiblement el pare del vídeo no va arribar gaire lluny en algun esport i ara vol que el seu fill sigui un número 1 sense pensar que potser quan tingui deu anys no s'aguantarà dret dels problemes físics que patirà. Per mi és molt greu el que fa el pare però donar publicitat i enfocar-ho com una cosa positiva com fa la tele és el mateix que provocar que aquests comportaments siguin llargament imitats, pobres nens! crec que Tele5 hauria de ser sancionada per fomentar actituds perilloses en menors, em fot fàstic on són capaços d'arribar pel share.
Gràcies per comentar Montserrat.
Salut