diumenge

La collita pròpia és la millor

M'imagino que pels mitjans de comunicació haureu sentit aquesta notícia basada en un estudi de la Fundació Jaume Bofill que diu que els nens més conflictius procedeixen de famílies d'alt nivell adquisitiu. Es veu que a Catalunya hi ha quatre tipus de famílies:
31% Famílies harmòniques
30,5% Famílies conservadores i introvertides
23,3% Famílies extrovertides i progressistes
15,2% Famílies conflictives
El mateix informe diu que les famílies progressistes fracassen en educació. És interessant veure com cada diari destaca una cosa o una altra de l'informe fins al punt d'arribar a confondre el lector; típic.
Jo el que veig és que, segons l'informe, els dos tipus de famílies més antagònics: conservadors i progressistes; són els més mal parats en l'educació dels fills. Aquest assumpte em fa pensar en fa tres anys quan vaig llegir dos llibres molt diferents sobre com encarar el son dels nadons: el que aconsellava un llibre l'altre ho desautoritzava fins al punt d'espantar el lector.
Un dia parlava d'aquests dos llibres amb una mare amiga amb una nena de la mateixa edat que la pubilla i em va preguntar:
- Quin mètode feu servir vosaltres per fer dormir la nena?
- Cap dels dos, agafem el que ens agrada més de cada un i hi afegim coses de la nostra pròpia collita.
Foto: "50 cebetes" de JRoca'09

3 comentaris:

Rafel ha dit...

De collita pròpia, i per molt llibre, mètode, consell d'amistats i omniscència paterna-maternal, gairebé sempre a remolc.

JRoca_Font ha dit...

Rafel,
es fa el que es pot i qui així ho fa no està obligat a més.
Salut

Criticartt ha dit...

El millor en aquests casos és tenir molts fills. El meu primer s'adormia al sofà i al nostre llit. Quan va neixer la nena, varm començar a posar-los els dos al seu bressol, i quan plorava l'anavem a veure i cosolar.... i el tercer... pobret... aquest des de el primer dia el deixo al llit i fins demà.... veus com no calen els llibres.