dimecres

Ruín amigo no vale un higo

A la carretera de La Trona, entre la Plana de Vic i el Lluçanès, hom pot trobar aquesta pintada. Tinc algunes teories sobre l'autoria de l'escrit.
Teoria A: Un individu va faltar a classe el dia que van explicar les diferències entre la j i la g. Emprenyat va agafar l'esprai i va fer la pintada.
Teoria B: Un individu va empatxar-se de figues i li van fer mal de panxa. Emprenyat va agafar l'esprai i va fer la pintada.
Teoria C: Un pagès, fart dels intermediaris que li compren per pocs cèntims i li venen els productes al mercat per un ull de la cara i part de l'altra, va decidir anar per lliure i així guanyar-hi més. Com que no tenia diners per anuncis, emprenyat va agafar l'esprai i va fer la pintada. A la foto no es veu que després de "puta" hi posa "madre".
Teniu més teories? comentaris i votacions obertes.
Foto: "Figues bones" de JRoca'09
El títol de l'apunt.

8 comentaris:

Criticartt ha dit...

A mi emve una cosa menys pura. No serà un anunci de les "fulanes" que poblen les carreteres catalanes?

Rafel ha dit...

És un anunci del mercat de Sant Bartomeu del Grau, tenen gènere de primera i el porten de l'horta de Múrcia. Tot i que prefereixo els de Mallorca, però això són figues d'un altre paner.

Salvador Macip ha dit...

Criticartt em sembla que l'encerta. No oblidem el doble sentit de la paraula "figa". És normal que les meuques vulguin anunciar les seves.

JRoca_Font ha dit...

Criticartt,
molt bona teoria, me l'apunto.
Rafel,
podria ser també, els anuncis impactants són els que fan vendre més.
SM,
sí Salvador. Ara crec que hauríem de fer treball de camp i comprovar què hi posa després. Si hi posa "madre" i un preu al quilo segur que la teoria del mercat guanya; si el preu és a la unitat la teoria de Criticartt guanya pes.
Gràcies per les teories
Salut

Carles Banús i Puigivila ha dit...

L'individu volia apuntar el que tots pensem (Hijos de p..), crec que el "Madre" va ser afegit a posteriori.
Com que no estava segur de recordar la totalitat de l'expressió va portar una "xuleta" al lloc dels fets. Una "xuleta" que ja contenia la falta d'ortografia perquè òbviament el diccionari del Word no li va poder detectar.
La culpa no és del sistema educatiu, és d'en Bill Gates

JRoca_Font ha dit...

Carles,
bona també, amb programari lliure i OpenOffice no li hauria passat.
Per cert, això de la xuleta no et vindrà d'algun vídeo que corre per la xarxa on una persona molt important copia d'una xuleta? ;-)
Salut

elmaestrojuan ha dit...

A la porta del col·le del meu fill es pot llegir: Antonio hauri antes la porta, suposse que escrit per algún xiquet recelós de entrar a l'escola per aprendre...ortografia? valencià? ciutadania? ;-)

JRoca_Font ha dit...

elmaestrojuan,
el xiquet hauria d'aprendre ciutadania per no anar guixant les parets.
Salut