dimecres

Que passeu un any 10

Vosaltres teniu algun amic que començat el mes de juny us desitgi "Bon nus d'any"? oi que no? doncs perquè collons la gent ara diu "Bona entrada d'any"? oi que on s'entén? a més, què vol dir "bona entrada d'any"? fins quan és l'entrada d'any? compta la famosa "cuesta de enero"? és només fins a Reis? i la resta de l'any què? que em bombin? jo entenc un any com un període de temps que va de l'u de gener al trenta-u de desembre, i per tant: té un inici, un nus i un desenllaç; com els contes, vaja. D'aquesta manera el més normal del món és desitjar "Bon any" a seques o "Bon 2010" en el cas que ens ocupa. En una època d'SMS no tindria sentit dir "Bon gener, febrer, març, abril, març...."; jo amb un "Bon any" em dono per satisfet i crec que, a diferència del "Bona entrada d'any", s'entén perfectament. Aquests dies aprofitant el canvi de dècada els més pretensiosos, els més oportunistes o graciosos del poble ja et desitgen bona dècada; potser en fan un gra massa, seria un conte massa llarg, tampoc caldria.
Doncs això amics i amigues: Bon any, que passeu un any 10!

Apunt inspirat en part en el monòleg de la "Vaca jardinera", del mateix autor.

10 comentaris:

Marta Ramírez Baró ha dit...

Igualment Jordi i familia!

Salvador Macip ha dit...

Boníssim el vint-i-vint! Em recorda els poti potis bilingües que fa el meu fill. Que vagi bé el 2010!

xiuli ha dit...

Molt bon any artista... i es perem que els dimarts caiguin de 10 en 10!!!

JRoca_Font ha dit...

Marta,
gràcies, ens veiem el dia 8. Molt bon any.
SM,
foten molt riure quan barregen idiomes! la meva flipa amb els colors en anglès i els posa a totes les frases. Que passis un gran any Salvador.
Xiuli,
i tant, i que siguin dimarts Litmanen! jeje Molt bon any!
Salut

Montserrat ha dit...

Feliç vint-i-vint!!!

Rafel ha dit...

Bon 20 i 20 Jordi

JRoca_Font ha dit...

Montserrat i Rafel,
igualment, ja veieu que això del vint-i-vint va per desitjar la dècada sencera, és a dir, fins del 2020; la pubilla és així.
Salut

Miquel Saumell ha dit...

Una bona reflexió, Jordi. Jo tampoc parlo de la sortida i l’entrada de l’any, és una fórmula que no he entès mai.
Bon any!!!

anonim ha dit...

Molt bon any 2010 des d'ara i fins al desembre passant pel juny i la resta de mesos a tu i als teus de part meva i dels meus.

JRoca_Font ha dit...

Miquel,
l'apunt d'avui ve a partir de les bromes que diem quan ens diuen això de l'entrada d'any. Fa 2 anys vaig fer un monòleg que parlava una mica d'això i vaig pensar: "Calla! que ho escriuràs al bloc". Bon any!
Cinta,
benvinguda al meu bloc i molt bon any ben sencer a tu i a la teva família nombrosa.
Salut