Twitter imprescindible #tic-tac
Redactant la programació d'informàtica a l'escola em trobo en un mar de dubtes. Estic fent una programació amb l'objectiu que els alumnes siguin competents amb les TIC però alhora, veient la rapidesa dels esdeveniments tecnològics, em trobo que hi ha continguts que quan els acabi d'explicar ja quedaran obsolets perquè haurà sortit alguna cosa més ràpida, segura, fàcil, barata i 2.0 que l'anterior.
I també hi ha les TAC que per entendre'ns seria el fet d'explicar "la lliçó" fent ús de les noves tecnologies mitjançant un ordinador, una pissarra digital, un mòbil, etc... Ara mateix parlo amb les tutores per complementar feines però ja sabem que l'ideal seria que el professorat (en teoria competent) fes aquesta tasca.
I enmig de tot això hi ha el Twitter: una eina de microblogging que cada vegada més m'adono que és d'ús imprescindible pels coordinadors d'informàtica. Avui en dia, que un coordinador TIC no estigui al Twitter és com una empresa que no té pàgina web o bloc; pot anar tirant però mai avançarà. Estar al Twitter és saber què es cou, en temps real, en experiències informàtiques i estar al cas de les darreres novetats mundials; és qüestió de tenir els contactes adients i seguir el timeline. Val, ja sé que per alguns aquest apunt els sona xino però més val anar-s'hi ficant per no perdre el tren.
El dubte que tinc és: he de procurar que els meus alumnes de primària pugin a aquest tren deixant de banda continguts TIC bàsics o he d'esperar que ells mateixos s'espavilin a buscar l'estació que més els convingui més endavant? ara mateix no hi ha temps per tot tenint en compte que les condicions materials del centre obliguen a alentir el ritme.
Foto:"Continguts de tractament d'imatge amb Linkat" de JRoca'10
http://www.twitter.com/dallonses
Foto:"Continguts de tractament d'imatge amb Linkat" de JRoca'10
http://www.twitter.com/dallonses
2 comentaris:
Jo sempre he cregut que a primaria la canalla només ha de jugar amb la informàtica, que la facin servir, que hi vegin possibilitats.
Trobo poc útil que adquireixin coneixements específics d'una eina que evoluciona tan ràpid.
En quant al twitter, penso que si que es pot viure sense. És molt útil, però tan sols és una eina. També es poden fer servir altres.
Altre cosa és com fer que els formadors estiguin al dia. Com formar als formadors d'una eina que evoluciona constantment? Ja he arribat a la conclusió que no es pot, almenys amb els sistemes tradicionals.
Els formadors no han de rebre formació continua sobre aquestes eines, les han de fer servir contínuament.
Apart, si vols, poden haver tècnics que ajudin amb la infraestructura TIC.
Salut!
Joan Ayats,
els coordinadors TIC crec que hem de veure Twitter com a una eina de formació per la nostra feina. Twitter ens permet estar al dia del que es cou a la xarxa però en temes més de "hardware" i sistemes operatius sí que ens cal formació presencial. I a les escoles calen recursos per aplicar els coneixements.
Gràcies per aportar.
Salut
Publica un comentari a l'entrada