dimecres

Europa vol més Educació Física a les escoles

El Parlament Europeu i la Federació Internacional d'Educació Física demanen més hores d'Educació Física a les escoles. La reducció horària de l'assignatura arriba també al Parlament Europeu i esperem que les autoritats "competents" es facin enrera en aquesta aberració pedagògica.
Llegim-ho a El Punt diari.
Al diari El País també en parlen però com és habitual confonen el que és gimnàstica i Educació Física, patètic a aquestes alçades. El País, a l'Educació Física li diu "antigua gimnasia" la qual cosa tampoc és correcta.
Us copio una explicació ben entenedora que he trobat a www.edu365.cat:

Educació física i gimnàstica. No ens confonguem

Ben segur que heu escoltat moltes vegades com un professor corregeix a un alumne quan aquest diu que ha fet una classe de gimnàstica.

I és que són dos termes, que si bé tenen certes coincidències,de significat diferent.

Lagimnàstica (l’origen de la qual se situa a Grècia fent referència a la poca roba que duien els atletes grecs) és un conjunt d’exercicis destinats a millorar la condició física.

També parlem de gimnàstica quanens referim a determinats esports: la gimnàstica artística (masculina i femenina) on es treballa al terra, les anelles les paral·leles, el salt de poltre, la barra fixa o la barra d’equilibri i la gimnàstica rítmica (només practicada per dones) amb les modalitats individual i per equips i en què s’utilitza la pilota, les maces, la cinta, la corda o el cèrcol.

L’educaciófísica és una àrea de l’educació que té per objectiu millorar la forma física, mostrar diferents tipus d’activitat física i mostrar les possibilitats del cos com a medi de comunicació i expressió. Aquest objectiu s’aconsegueix mitjançant el desenvolupament de la condició física, els jocs i esports, les activitats a la natura, l’expressió corporal i, també, mitjançant exercicis de gimnàstica.

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA JORDI! soc Cris, estudiant de MEF a Castelló. Has entrat alguna vegada al meu blog (a l'altre) i em creuat algun comnentari.

Volia demanar-te si es possible que em donares raons per les quals creus o penses que l'EF ha d'estar a les escoles. He d'escriure un text persuasiu per tal de convencer d'açò. Ja tinc les meues idees i arguments pero si em pugueres ajudar a millorar-ho molt millor. Gracies.