dimarts

H dos O

Faltant vint metres per aparcar el cotxe un esquirol ha sortit del pati de l'escola i ha creuat el carrer uns metres davant meu; per la frenada he comprovat que tot i ser de bon matí estava ben despert, a pocs metres uns quants nens no han vist l'escena, estaven massa entretinguts mirant un pobre gripau esclafat per un cotxe minuts abans. En aquells moments la ràdio anunciava les noves mesures del govern per estalviar aigua i encara al cotxe se m'ha acudit que a la classe de coneixement del medi social podria parlar una mica del tema, és bo parlar de temes que puguin veure a les notícies i que possiblement també siguin tema de debat a casa. Ja a l'escola el tema de l'aigua era tema de conversa entre els mestres que tenen jardí de gespa, no és el meu cas. A l'hora de medi social tocava parlar dels serveis municipals, les funcions de les regidories i l'alcalde i de pas hi he colat el tema de l'aigua. Hem parlat del pantà de Sau (que la majoria han visitat) i de la sequera que cada vegada preocupa més.
- Però Jordi, si ahir va ploure, per què dius que hi ha sequera?
També hem parlat de les mesures que hem de prendre.
- No ens podrem dutxar?
Bé, ha estat força bé perquè en general hi ha molta conscienciació en el tema de l'aigua, a casa han parlat del tema i m'agrada veure com aquesta generació (almenys a Taradell) té molt assumit el tema de l'estalvi d'aigua i sobretot el reciclatge.
Quan he arribat a casa he recordat que encara no havia instal·lat el reductor de cabal d'aigua de l'aixeta que regalaven fa unes setmanes amb el diari del diumenge.
Foto: "Jugant amb el pluviòmetre" de JRoca

4 comentaris:

Vida quotidiana ha dit...

Dissabte vaig descobrir un sistema infal·lible per a què plogui. Consisteix en pensar a anar a rentar el cotxe... Mai falla ;)

Sergi ha dit...

David, més infal·lible és rentar-lo ;D

JRoca_Font ha dit...

David i Sergi,
provaré ambdues coses, tot sigui perquè plogui.
Salut

freackles ha dit...

molt bo això de H dos O !!!

es nota que hi ha enginyers industrials químics a la família !!!

molt be assessor, continua fent de " caçador de paraules " !!!

ens veiem !!