dimarts

+EF = + Futbol = - Cultura?

Llegeixo la carta que envia una professora d'EF a la Vanguardia queixant-se de les paraules del guanyador del Goya, Jaime Rosales, autor de la pel·lícula "La soledad" en una entrevista al mateix diari. Aquest director deixa anar: "Si en las escuelas se valora más la educación física, de adultos se pasarán las horas viendo fútbol en lugar de consumir cultura".
Impressionant: el sil·logisme portat al màxim extrem de l'estupidesa. L'autora de la carta li deixa les coses clares i subscric al 100% les seves paraules però no em vull quedar amb ganes d'afegir-hi el meu granet de sorra. N'estic una mica fart d'aquests suposats intel·lectuals que parlen sobre educació sense haver trepitjat una escola en els darrers 25 anys com a mínim, n'estic fart d'haver d'aguantar com la professió de mestre es desvirtua constantment i de forma tan lleugera per un tipus de personatges que es creuen tenir la veritat absoluta de tot pel sol fet de tenir un micro davant de tant en tant, però com voleu que l'educació vagi bé així? rebem per tots els fronts i els que ens haurien d'ajudar més són precisament els que apunyalen per l'esquena a la primera de canvi.
Què sap en Jaime Rosales d'EF? quin argument exposa per relacionar aquesta assignatura amb l'anti-cultura? però què s'ha pensat? és que el xandall està renyit amb la cultura? està prohibit entrar amb xandall a les biblioteques o a les llibreries? la gent que cuida el seu cos, fa esport i té actituds saludables és imbècil, inculte o ignorant? quina vergonya Jaime, quina vergonya i quin ridícul que has fotut, el Goya t'ha pujat al cap, és una pena. No he vist "La soledad" però segur que està ben bé, per cert, la puc anar a veure encara que sigui mestre especialista d'educació física o m'he de disfressar d'intel·lectual bohemi amb ulleres de pasta que fuma amb pipa?
Cerco al Youtube i trobo una entrevista amb el súper-intel·lectual, el nou Garci: "Debo de alguna manera ofrecer a través de mi trabajo a la sociedad", "Tengo una ética de la responsabilidad". Encara ens parla d'ètica, i de responsabilitat.
Foto: "Vam anar a una calçotada i ens vam embrutar els dits mentre parlàvem de futbol, i què?" de JRoca
Nota: Aquest és el post número 100 d'EF en aquest bloc.

3 comentaris:

Montserrat ha dit...

Absolutament genial el teu post avui!!! estic totalment d'acord amb tot el que dius.

Vida quotidiana ha dit...

Aquest em sembla que es va quedar amb el plinton , i la corda amb nusos. La course-navette era massa moderna per a ell :D

JRoca_Font ha dit...

Montserrat,
gràcies, com que ets mestra segur que entens perfectament els meus sentiments.
David,
aquest paio pixa fora de test, fent un símil amb la seva professió diríem que no "s'entera" de la pel·lícula.
Salut