dimecres

Informàtica educativa: la Wiki-cerca

Si busques informació a la xarxa tens moltes possibilitats de perdre't en aquest gran mar que és Internet on hi ha, literalment, de tot.
Com a coordinador TIC amb uns quants anys d'experiència en la informàtica educativa veig -i analitzo- dia a dia les dificultats que tenen els alumnes per navegar amb eficiència a Internet. Partint de l'enciclopèdia lliure Viquipèdia que pot resultar molt útil pels estudiants, he desenvolupat un senzill joc de recerca anomenat Wiki-cerca. Aquest joc de preguntes, a l'estil de les caceres del tresor però només dins de la Viquipèdia, ha estat provat a dues escoles amb èxit i per fi veu la llum amb una llicència Creative Commons perquè tothom en pugui gaudir. Si hi voleu fer una ullada i/o difondre aquest projecte és tan fàcil com baixar-se'l i practicar.
El paquet inicial consta d'explicació amb estructura i objectius, 10 preguntes i full de respostes.
T'hi animes?

2 comentaris:

Xevi Vilardell Bascompte ha dit...

Ho he trobat genial! És de l'estil del concurs de quan érem petits El tiempo es oro, amb aquella pregunta final amb una enciclopèdia quilomètrica a darrera! M'ha agradat molt i segur que ho faré amb els meus alumnes, que ja no són tan joves i crec que en desenvoluparé més!

JRoca_Font ha dit...

Xevi,
moltes gràcies. Tens raó, té alguna cosa del concurs i també de les caceres del tresor i webquest, és senzill i divertit, a veure si té èxit la cosa.
Salut