dijous

Pagar per fer els deures


On anirem a parar quan neix un web que cobra entre 5 i 30 Euros per fer els deures dels alumnes? això ha passat a França i sembla ser que té molt èxit ja que té diversos milers de preinscripcions. Espero que els il·luminats que han inventat aquesta "sopa d'all de pa sucat amb oli" surtin escaldats de l'invent, en cas contrari voldria dir que els nostres veïns del nord tenen problemes dels grossos. Ni Rincón del vago ni tonteries, per llogar-hi cadires! ho haveu vist?
- Mare, m'ajudes a fer els deures?
- Una altra vegada? agafa la targeta de crèdit i deixa'm en pau!
Foto: "Una mica gamarús diu" de JRoca'08

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja, Jordi, quan ho he vist, em pensava que era una innocentada. Llegeixo que l'inventor és un antic estudiant de no sé quina escola d'aquestes de negocis tan prestigioses que tenen els veïns de dalt. A més, es veu que els que fan els deures (a nanos de primària i de secundària, no t'ho perdis...) són mestres i professors. Mira, si fos un web per a universitaris, penses "ja són grandets, que facin el que vulguin"... Incentivar el no fotre ni cop a canvi d'aprovats tot pagant una quantitat... Aquesta pàgina hauria d'estar aturada ara mateix!!!

Has llegit mai Pennac??? Em pregunto què en deu pensar...

Xevi Vilardell Bascompte ha dit...

A mi només se m'acudeix dir: sembra i recolliràs. Si deixes que el teu fill/a faci us d'aquest servei en recolliràs els fruits més endavant.

Emili ha dit...

Ostres, ostres, ostres!!! Mira, Jordi, he llegit la notícia pel teletext de TV3 (sí, encara que sigui tant arcaic a vegades faig una ullada al teletext per posar-me al dia sense haver d'engegar l'ordinador o només per comoditat. I com diu la Montse, el que m'ha cridat més l'atenció és el fet que els que tiren endavant aquest brillant projecte són mestres i professors. on anirem a parar?
P.D: Que no ho senti en Maragall, que amb les genials idees que té segur que imposa una pàgina web d'aquest tipus a Catalunya, tot sigui per anar posant traves al sistema educatiu.

una més ha dit...

Tampoc em semblaria bé que els deures els fessin d'altres alumnes o "gent normal" però mira, sempre pots pensar que en temps de crisi hi ha qui se les empesca per anar sobrevivint (30 euros són 30 euros).

Ara, que els que fan els deures siguin els mateixos mestres... això ja és l'últim!

Si jo mateixa (amb alguns pares més) ja hem tingut un debat a l'escola perquè hi ha d'altres pares que consideren que els seus fills porten massa deures a casa...

Estem parlant de nanos de 3r de primària, que els únics deures que porten són les feines que no han pogut acabar a classe (llevat que hagin d'estudiar per algun control).

Ja em sembla bé que no tinguin deures "extra", però si els treiem la Responsabilitat d'acabar la seva feina... com aprendran a gestionar el seu temps? com aprendrean que les feines s'han de fer? com assimilaran els coneixements si no fan aquesta feina?

Penso que els pares i mares tenim una feina que no podem el.ludir en aquest aspecte, però "visto lo visto"... no m'extranya que la web tingui tants milers de sol.licituds.

Per cert, jo sí que he llegit al Pennac. Val molt la pena.

joan ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
joan ha dit...

I això no ve a ser un professor particular canviat de format?

La tecnologia no fa res més que perpetuar els vicis i les virtuts de la societat.

Anònim ha dit...

Home, Joan, el professor particular se suposa que en teoria ajuda l'alumne. Si més no, se li asseu a la vora i intenta explicar-li coses i aclarir-li dubtes (i que consti que mai no he estat partidaria de les classes de repàs...)

És que aquest és un cas en què el nano rebrà els deures fets i ni se'ls mirarà: els lliurarà al professor i... feina feta! Ho trobo lamentable. Encara em fa l'efecte que això és una innocentada.

Anònim ha dit...

Perdoneu, torno a ser jo.

Només dir, com a professora que sóc, que un professional de l'ensenyament veu a l'instant si una feina l'ha feta el nano o no. En uns setmana els coneixem gairebé com si fossin els nostres fills, els clitxem de seguida... Si aquest sistema acaba arribant aquí i un nano meu em presenta deures sospitosos, ja buscaria el mètode perquè m'argumentés les seves respostes.

Bufa!

JRoca_Font ha dit...

Montse,
estic d'acord en el que dius menys en el fet d'aturar la pàgina perquè és una iniciativa privada que tot i vulnerar la moral i el sentit comú no vulnera cap llei. Espero que tot plegat quedi en una anècdota i no tingui èxit o simplement espero que sigui una innocentada per cridar l'atenció.
No he llegit mai Pennac. M'ho apunto.
Xevi,
d'acord, ja s'ho trobaran.
Emili,
sí, crida l'atenció que siguin mestres i professors. Tot plegat té una mica de maragallada. ;-)
Una més,
quan els pares qüestionen els deures en realitat estan qüestionant la tasca dels mestres i fan un flac favor a l'educació dels seus fills.
Joan,
d'acord en el que dius de la tecnologia. Sobre els professors particulars s'ha de dir que molt sovint (massa) són "utilitzats" per fer els deures en comptes de fer un reforç en molts casos necessari.
Montse,
sí, normalment és relativament fàcil enganxar els alumnes que no han fet els deures sols. Tenim uns quants mètodes per a comprovar-ho.
I Montse, no has de demanar perdó per res, m'agrada tenir aportacions al bloc i les teves són ben encertades; els blocs en realitat són eines 2.0. oi?
Salut

Rafel ha dit...

Ja han arribat aquí.

Avui he descobert que l'invent francès dels deures "pay for do it"? ha arribat aquí. Potser disfressat de feina, esforç, "solidaritat".
Sembla una aplicació calcada del model francès, inclús quan entres a donar-te d'alta et demana pel departament o ens colors del títol de portada.

Crec que no deixa de ser una actualització tecnològica de les classes particulars, de les famílies que fan els deures als nois i noies, dels exercicis amb solució a l'última pàgina.

Proposo més idees davant d'una pregunta o treball:
-trucada a persona col·laboradora.
-arxiu de veu
-enviar la resposta al centre educatiu per e-mail en un termini màxim de 24 hores.

Salut i bon cap de setmana

PD La adreça és http://www.bonesnotes.cat/index.php
però m'agradaria que la suprimissis ja que no en vull fer publicitat.

JRoca_Font ha dit...

Rafel,
hi he fet una ullada, no sembla tan descarat com el web francès però com dius és molt semblant. Dubto que tingui gaire èxit tenint en compte els preus que van dels 40 a 80 Euros. M'imagino que aquest tipus de pàgines aniran a més els propers anys ja que sempre hi haurà qui vulgui aprofitar les TIC per aquestes coses.
No puc suprimir l'enllaç perquè hauria de suprimir tot el missatge.
Salut i gràcies per comentar.