diumenge

La pregunta del Trivial que és d'esports i et demanen alguna cosa de toros. I és de "quesito"!

Fa uns dies em vaig assabentar que el Ministerio de Cultura concedeix Medallas de oro al mérito en las Bellas Artes a toreros. Es veu que ho fan cada any, val. Llegeixo els requisits per tenir una medalla d'or d'aquestes:
"Las Medallas distinguen a las personas y entidades que hayan destacado en el campo de la creación artística y cultural o hayan prestado notorios servicios en el fomento, desarrollo o difusión del arte y la cultura o en la conservación del patrimonio artístico."
Anem al sil·logisme:
Si la LOE és una llei orgànica (estatal, sí Bono, estatal!) en la qual hi ha vuit competències bàsiques una de les quals és "artística i cultural" i la tauromàquia és un art i és cultura segons el Ministerio de Cultura (i l'Institut d'Estudis Catalans!), podríem ensenyar tècniques de toreig a l'escola (sense toros és clar) i conceptes de tauromàquia com a art basant-nos en la competència bàsica artística i cultural? si, oi?
A l'escola fem sortides al teatre, a l'auditori, a diferents museus, ensenyem danses, cançons de diferents temàtiques, celebrem festes locals i del territori... Què passarà si algú proposa anar a veure una corrida de toros amb el pretext cultural i artístic de l'espectacle en qüestió? no hi deixen entrar menors? vinga va, farem una excepció, tot sigui pel fomento, desarrollo i difusión del arte y la cultura!
Prou.cat
Foto: "Ahí tus güevos" de JRoca'05