diumenge

EncerTIC del Departament d'Educació

M'agrada la nova campanya d'equipaments TIC del Departament d'Educació. Fins ara el material TIC que anava enviant el Departament de vegades no era l'adequat a les necessitats dels centres i la prova està en molts centres on pràcticament ni s'utilitza*.
La nova proposta és tan senzilla com eficaç: es tracta d'un catàleg d'equipament molt divers del qual els centres hauran d'escollir el que vulguin en funció a les seves necessitats i a una puntuació que tindran com a centre. Cada equipament té un valor i cada centre un valor total; s'ha de fer la compra, vaja. Un sistema perfecte? m'imagino que no perquè suposo que tenint en compte que és el primer any d'aplicació sorgiran alguns problemes però felicito als responsables per la iniciativa. Avui m'estic mirant el catàleg i sospiro per un equip de ràdio tot i que hauré de demanar el kit senzill perquè el centre va molt necessitat d'ordinadors i no podem esgotar tots els punts. Els ordinadors van amb Linkat i cal comprar llicència Windows; està clar que això suposarà gastar molts punts. No se li pot demanar a algú que utilitzi el Linkat si no s'atreveix ni amb el Mozilla.
* No s'utilitza entre d'altres causes perquè no hi ha gent preparada i/o amb ganes d'utilitzar segons quin material.
Foto: "En Jimi a ràdio Taradell" de JRoca'08

7 comentaris:

Rafel ha dit...

Hola Jordi, jo també m'estic mirant el catàleg. Sembla una idea força encertada, crec que s'ajustarà més al que es necessita sobre el terreny i ajudarà a assumir responsabilitats.

A mi també em fa respecte el fet d'utilitzar programari LINKAT, quan la realitat és que s'estan fent servir altres ( per costum, mandra, formació insuficient o el que sigui).

Espero que el suport tècnic sigui eficient i que amb les millores que calgui tingui continuïtat.

Apa, salut i a reveure

Anònim ha dit...

Feia molt de temps que se li donava voltes a això del catàleg. Crec que és molt millor sistema que l'anterior. Ja veurem els resultats.
Sobre el tema del Linux serà qüestió de posar-s'hi. Ja fa temps que utilitzo el Firefox i aquest curs he començat amb l'Openoffice. El canvi s'ha de fer pas a pas. El proper segurament serà comprar-me un mini-ordinador amb Linux.

Vic ha dit...

Vaja, cuando las barbas del vecino....em sembla bona idea

JRoca_Font ha dit...

Rafel,
jo crec que l'aposta Linkat no ha acabat d'arribar als claustres, més aviat en tenen constància els coordinadors TIC. En el meu cas no l'he utilitzat però estic segur que és senzill, si cal m'hi tiro de cap.
Ricard,
a mi també em fa gràcia això dels mini-ordinadors amb Linux, s'haurà de veure com evolucionen els preus. pel que fa a l'OpenOffice tinc entès que la versió que vindrà ara és molt bona i un salt qualitatiu, hem d'estar atents.
Vic,
he vist que ets de ses Illes, a veure si també us arriba aquest pla aviat.
Salut

Vida quotidiana ha dit...

10 n'hi do... Si els coordinadors TIC continuen amb la inèrcia windowsera és que aquí hi ha un problema important: o bé no s'han posat els mitjans/incentius adequats, o bé hi ha massa mandra... Què en penseu els qui sou coordinadors TIC?

Xevi Vilardell Bascompte ha dit...

Penso que s'us està donant una oportunitat d'or per passar-vos a Linux. No compreu llicències Windows! No gasteu punts! El Linux és molt fàcil! Jo el tinc instal·lat a casa i per la majoria de coses és igual igual al Windows. Que no hi ha el Word? Ja hi ha el Writer de l'OpenOffice, que pel cas és el mateix. No canviarem la inèrcia Windows si no ens hi posem! I a veure, si hi ha gent que no s'atreveix amb res, tan per tan poseu Linux (seguiran sense atrevir-se).

JRoca_Font ha dit...

David,
pensa que els coordinadors TIC molt sovint piquem ferro fred i amb el programari lliure estem ben sols. El departament va fer una aposta molt important pel Linkat i ara sembla que s'han aliat de nou amb Microsoft, no ho acabo d'entendre.
Al claustre hi ha molts mestres que amb l'excusa de "no sé com va, sóc negat/da per la informàtica" ni s'hi esforcen; és trist però és així. Menys típpex a la pantalla m'he trobat de tot.
Xevi,
jo intentaré apostar pel Linkat però em quedaré sol, per provar-ho no hi perdo res.
Salut