dijous

Sofa'n'chips

Llegeixo que l'obesitat infantil és una epidèmia a l'estat espanyol: es veu que són obesos el 7% dels nens espanyols d'entre 3 i 5 anys i el 10% en edat de primària. L'estudi diu que la canalla ja no juga al carrer i això fa que no cremin els greixos que consumeixen. No serà que avui en dia hi ha un excés d'oci sedentari que els que vam néixer durant els setanta i vam ser nens durant els vuitanta no teníem? jo recordo haver-me fotut Bollycaos, Panteras Rosas, Bonys i Donuts a cabassos i no he patit sobrepès doncs ho cremava tot, en escreix.
Avui, en teoria, mengen millor doncs per començar les escoles veten els esmorzars diguem-ne ultra-calòrics i els menús escolars estan revisats per dietistes, així doncs estic força d'acord amb les conclusions de manca d'activitat física dels nens actuals. Què hem de fer?
D'entrada derogar lleis educatives que redueixen les hores d'Educació Física a l'escola, un pas important perquè l'educació física segueixi educant en conductes saludables que han d'acompanyar els alumnes en la seva vida quotidiana futura. Perquè l'Educació Física no és només activitat física setmanal, és vida saludable futura.
Apunts relacionats:
En Ferran Adrià i la recepta equivocada
Educació Física vs oci amb activitat física
Europa vol més Educació Física a les escoles
Seminari d'EF
Objectius a mitges...
Alimentant el tòpic i la maria
Educació Física i/o Educació de la ciutadania
Foto: "Bici al parc" de JRoca'09

2 comentaris:

Xevi Vilardell Bascompte ha dit...

Jo també sóc dels que em vaig inflar de petit a menjar tot tipus de bolleria industrial guarra i fins als 22 estava prim com un clau. Abans ens passàvem el dia jugant al carrer. Ara això s'ha perdut completament. I és que la Play tira molt, no?

JRoca_Font ha dit...

Xevi,
la Play tira molt, hi ha infinitat d'oferta de Tv, Internet també tira molt... m'imagino que és més motivant quedar-se a casa que sortir al carrer per molts nens i adolescents. Els pares haurien d'intentar desenganxar-los d'aquest oci més sovint però em temo que han de treballar molt per pagar hipoteques.
Salut