dilluns

Gatejador no hi ha camí, es fa camí gatejant


Una vegada un amic que és llicenciat en EF, MEF i pare em va parlar de la importància del gatejar, em deia que si una criatura no gateja abans de caminar és més que possible que faci faltes d'ortografia en un futur. Jo amb la meva formació MEF no havia sentit teories sobre la importància de gatejar ni res per l'estil. Uns quants anys després quan vaig ser pare i la meva filla no gatejava als deu mesos em van venir al cap aquelles paraules, va ser el moment de llegir diferents teories sobre aquest tema i arribar a la conclusió que no calia angoixar-se, té sentit que una criatura sana faci faltes perquè no ha gatejat? A veure, per lògica podem dir que primer es gateja i després es camina però, què passa si es salta el pas i es camina directament? realment és tan greu?
Conec gent ben normal que no ha gatejat mai, diferents fills d'amics no han gatejat i no són especialment descoordinats ni fan moltes faltes.
Amb tot això vull dir: no em fem un gra massa amb les teories? no seria millor educar com creiem els pares passant dels llibres?
I amb el dormir passa igual: partidaris d'en Corbella i partidaris d'en González, cadascú amb les seves teories. Nosaltres hem fet ben bé el que hem cregut de més sentit comú, ens hem informat i després ens hem fet un mix del que més ens ha interessat.
Per què parlo d'això avui?
Caminar de quatre grapes prevé el fracàs escolar.
Lateralidad.com (Avís: una web que pot espantar)
Converses al parc:
- Encara no camina?
- Encara no li han sortit les dents?
- Encara no parla?
- Encara no l'has apuntat a música?
Foto:JRoca

4 comentaris:

Montserrat ha dit...

no has fet res més que començar. la següent etapa de preguntes són:
té novio? té feina? encara viu a casa? però abans hauràs de passar per: encara no té un germanet? no voleu la parelleta?

Anònim ha dit...

jajajajaja.Què no feu cap activitat?Noltros ja anam a natació, i a psicomotricitat...jajajaja.Això és el que em deia una amiga, jo li volia demanar si també duia la nena de 13 mesos a anglès. Salut!!

JRoca_Font ha dit...

Nosaltres la vam portar a nedar a partir dels 4 mesos fins els 13, ara ja va a l'escola bressol i quan arriba tenim ganes d'estar amb ella en comptes de portar-la a una activitat.

Sylvie ha dit...

com me sento identificada en el teu post! llegeixes tant, has estudiat tant i a sobre tothom et parla tant que com no te paris a pensar en el que tu com a mare/pare consideres mes adient seria horrible..