diumenge

Hi ha de tot a la vinya del senyor

Passejant un diumenge assolellat de Mercè per la Ciutadella ofereix un munt d'imatges del dia. Hem vist centenars de famílies amb nens i centenars de comportaments diferents, hi ha de tot, ja ho diuen, a la vinya del senyor hi ha de tot. Hem vist gent més que agradable passant el dia amb família i/o amics, gent respectuosa a les cues, gent que utilitza les papereres i gent que fa tot el contrari. Hem vist gent fumant a sobre els seus fills i els dels altres fent un taller de reciclatge ple de participants, hem vist crits, nens consentits, nens maleducats, nens empaitant coloms amb pals i nens enfilats a arbres joves i no tant joves. De tot.
En aglomeracions humanes és bo observar comportaments i treure conclusions sobre el que hem de fer i el que no hem de fer per educar els nostres fills. Cadascú té la seva escala de valors i les seves normes i és bo que les famílies estiguin unides (almenys pel que fa a valors) per consensuar una forma d'actuar en l'educació, juguem a la mateixa lliga.
Doncs avui hem vist una cosa que trigarem a oblidar. Com podeu veure a les fotos uns nens han pujat a dalt d'un arbre altíssim amb el consentiment exprés del seu pare. S'ha format expectació davant d'un fet denunciable que és veure un pare animant als seus fills a pujar a l'arbre, a dalt de tot. El nen devia tenir uns vuit anys i la nena no passava dels sis i anava vestida amb vestidet i xancletes. Una vegada a dalt han deixat les mans lliures i han fet gestos a la gent que mirava. Si haguessin perdut l'equilibri haurien anat rebotant nuca i colzes, genolls i tòrax, braços i cames contra les branques fins a caure a terra, no em vull imaginar les conseqüències.
No, no m'ho compareu amb els castellers perquè no té res a veure.
Per cert, el Laberint ha estat tot un èxit de participació.

3 comentaris:

Montserrat ha dit...

Ja ho pots ben dir que es veu de tot, sobretot la maleducació

Anònim ha dit...

Hi estic ben d´acord.A més, diga-li tu alguna cosa al pare...se´t berena!Hi ha gent per tot!

JRoca_Font ha dit...

Vaig acostar-me a l'arbre per si veia al pare o a la mare. Quan vaig veure el pare vaig entendre que era impossible dialogar amb aquella persona. Vaig marxar desitjant que ningú es fes mal.