diumenge

Vint-i-cinc anys de Ràdio Taradell, una de les emissores locals històriques del país

I avui diumenge he assistit a la presentació d'un nou llibre on hi he col·laborat una mica, es tracta del llibre "25 anys sense parar" de Laia Miralpeix (El 9 Nou) i Marc Güell (Rac1) que ha estat presentat per l'Albert Om dins dels actes del 25è aniversari de Ràdio Taradell. El llibre explica un munt d'històries sobre aquests 25 anys i el parlament de l'Albert Om ha estat simplement genial, com es nota que és un comunicador de cap a peus, ha sabut combinar l'emotivitat i el sentit de l'humor de manera senzilla i alhora ha enganxat el públic amb la seva simpatia. També ha explicat anècdotes com la retransmissió amb una tele petita de la final de la Copa del Rei de futbol del 83 amb botifarres del Schuster incloses! una altra anècdota que ha emocionat ha estat el desplegament informatiu de l'emissora en els incendis de l'estiu del 83 on es va cremar part del terme municipal de Taradell, aquells dies Ràdio Taradell va estar a l'alçada del que s'espera d'una emissora municipal que és una de les històriques del país.
Pel que a mi respecta he estat encantat de retrobar-me amb amics de fa molts anys com en Mariano Coma i l'Isabel Campos que va ser qui em va guiar en el món de la ràdio ara fa uns 13 o 14 anys i compartir taula amb gent interessant que ha parlat de música i de ràdio. Tots hem coincidit amb la màgia que té la ràdio que fa que no ho poguem deixar fàcilment. Del llibre, que he de llegir amb atenció, m'ha sorprès molt la foto de la portada on hi surto parlant pel micro en una instantània que calculo deu ser de l'any 2000 o 2001.
Després de l'entrega anual de premis de programació el grup local Gottic ha representat l'obra de teatre "La guilla" d'en Toni Casasses amb qui vam fer un dels programes històrics entre el 96 i el 98: "L'hora de la família Cabres". En aquell programa d'humor vaig fer els meus primers guions de ràdio tot i que els guions d'en Toni eren molt millors, tants anys després m'agrada veure que els dos continuem fent guions humorístics, bé, els tres doncs el meu germà que també formava part del programa també en fa en el seu bloc. Avui més d'un i més de dos ens han animat a continuar amb "L'hora de la família Cabres", just deu anys després del darrer programa, em temo que no podrà ser però ens ha animat sentir que va ser un programa tan estimat.
Foto: "Tresors a la ràdio" de JRoca

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Quins temps amb els Cabres! l'havia escoltat i m'agradava molt, no sabia que eres un dels Cabres, que bo, el món és ben petit.

Roi ha dit...

Uala "l'hora de la família Cabres"!
que bé que ens ho passàvem!

També he de dir que vam tenir certa notorietat a la Plana. Una vegada vaig conèixer una noia en una festa i li vaig dir que jo era un dels Cabres, al sentir això, es va emocionar i em va dir que la seva mare tenia TOTS els programes gravats!!! vaig flipar mandarines!

JRoca_Font ha dit...

Anònim,
ja ho pots ben dir, en aquell programa vaig passar de fan a formar-ne part i a escriure alguns dels guions com molts dels d'"Osona misteriosa".
Roi,
per flipar mandarines! ahir en Leonci me'n va explicar una altra de molt bona: una fan li va conèixer la veu 8 anys després de fer l'últim programa, increïble en una emissora local. A veure si pengem alguns dels programes antics, estaria ben bé.
Salut i República