dimarts

Llegir per plaer i no per obligació


Cada dimecres els de 3er B tenim una hora de biblioteca i l'aprofitem al màxim. Fa un temps hem establert que durant aquesta hora els alumnes que hagin llegit algun llibre el comentaran a la resta de la classe i tot seguit es farà una mica de debat, ha estat un èxit que no m'esperava, sense precedents com s'acostuma a dir. Cada setmana tinc llista d'espera amb un mínim de cinc comentaris de llibres en una classe de disset alumnes. La setmana passada aprofitant que era Sant Jordi vam fer nou comentaris de llibres i ja hi ha alguns nens que després de la posada en comú es passen els llibres entre ells i podria dir que els devoren, comencen a sentir la necessitat de llegir per plaer i així ho manifesten en les exposicions públiques que fem. Alguns alumnes em demanen comentar un llibre cada setmana, n'estic molt content perquè també comencen a dominar el fet de parlar en públic amb una correcció i un posat que fan goig.
Us concreto el TOP 5 de les preguntes que fan més al comentarista:
- T'ha agradat? Per què?
- Creus que és adequat per a la nostra edat?
- De quin gènere és?
- Ens el recomanes?
- Fa riure? fa plorar?
Us asseguro que les respostes valen molt la pena.
Foto: "Les sabates, sobre els mitjons" de JRoca

3 comentaris:

Vida quotidiana ha dit...

Entre els llibres també s'inclou el Zoo d'en Pitus?

JRoca_Font ha dit...

David,
un nen va llegir-lo i comentar-lo per a tothom, em sembla que ja el té deixat a un altre perquè el comentari del llibre va ser dels més ben aconseguits.
Salut

miq ha dit...

Quin gust!
Una gran recompensa per una feina molt ben feta. Enhorabona per l'èxit i que continueu tots plegats gaudint dels llibres.