dimarts

El món al revés

Passejant pel parc, sortint de l'escola bressol o simplement fent una ullada al carrer em pregunto si sóc un antisistema perquè no fumo i si ho fes mai se'm passaria pel cap fer-ho davant de la meva filla o altres nens. Els paquets de tabac han canviat la inscripció per una que diu "Era broma: fumar no perjudica els teus fills, fuma, fuma, que els va bé!" ? és que no m'explico com pot haver-hi tants pares que prefereixen el plaer que els aporta el tabac a la salut dels seus fills, no ho puc entendre. Fa un temps vam tenir la pubilla amb problemes respiratoris (va estar hospitalitzada i tot) i el pneumòleg el primer que ens va dir és si som fumadors o la pubilla està en contacte amb el tabac d'alguna manera, ens va dir que un percentatge altíssim de problemes respiratoris es solucionen simplement allunyant a les criatures dels tabac.
- Jordi, tot això ho dius perquè no has fumat mai, si fumessis o fossis ex-fumador no series tan radical..
- Ah, resulta que el radical sóc jo, em sembla que demanar allunyar els nens del tabac no és una postura radical, diria que és una postura lògica.
- Si fumessis també ho faries davant de la teva filla.
- M'estàs dient que canviaria la meva escala de valors si fos fumador?
- No em parlis d'escala de valors, estem a l'aire lliure i no faig mal a ningú. Jo fumo perquè m'agrada, em relaxa i em sento bé, i si ho faig davant dels meus fills és perquè em dóna la gana, també els toca el fum dels tubs d'escapament i les radiacions del microones i ningú va amb lleis estúpides a prohibir-ho, no? doncs ja està, no ho pots entendre tu.
- Ja ho post ben dir, no ho puc entendre.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs ja ho pots ben dir! Suposo que tot és qüestió de l'addicció, que per fluixa que sigui, sempre ennuvola el cervell.
Vigileu bé la pubilla!

Vida quotidiana ha dit...

A mi sempre m'ha sorprès aquesta tolerància al tabac. Si per mi fos, la prohibició de fumar a llocs públics tancats i parcs infantils seria total. Potser també sóc un radical... ;)

Anònim ha dit...

És un element ja molt socialitzat en la nostra cultura, però penso que poc a poc anem fent forat els "radicals" anti-tabac.

Cada dia ho tinc més clar, abans aguantava certes situacions socials (menjars amb amics, la colla...) on es fumava a taula, s'anava a bars plens de fum. Amb l'edat em torno més radical, crido l'atenció, i si cal m'aixeco de taula fins que no fuma ningú... Això si, em costa que la persona fumadora (moltes vegades amics) em faci mala cara i es senti "discriminada" i que "no se li respecten els seus drets".

Però el que te dit, poc a poc anem fent forat.

Davant dels xiquets, com tu dius és una escala de valors, hi ha gent que fa salvatjades davant dels seus fills, i et preguntes: "per a això tenen fills?, s'ho aguessin pogut pensar una mica abans"

Salut.

JRoca_Font ha dit...

Moz,
ennuvola el cervell, ja ho pots ben dir. La pubilla ja la tenim bé, va ser un ensurt de tres dies, gràcies.
David,
jo prohibiria fumar a qualsevol lloc on hi pugui haver criatures i ja de pas també prohibiria qualsevol contacte entre menjar i tabac, és un fàstic anar a un restaurant on fumen a la taula del costat.
Jaume,
jo també he tingut problemes amb amics fumadors, diuen que sóc un intolerant i un dia un em va dir amargat per no fumar. Tot plegat bastant penós. Sí, suposo que de mica en mica es va avançant però jo tenia moltes esperances amb la llei aquesta que al final ha estat una pantomima.
Salut

Roi ha dit...

el que és curiós és que la majoria dels fumadors diuen ser respectuosos amb els no-fumadors, per altra banda, la majoria dels no-fumadors crec que pensem que la majoria dels fumadors NO HO ÉS de respectuós amb els no-fumadors.

El que està clar és que aquest país és patètic en aquest sentit i el Govern/s no fot res.
Que es posin durs d'una vegada per totes! que apliquin les lleis! que pugin els preus del tabac (sabeu quan val el tabac a Anglaterra??? allí és cosa de rics fumar!) i sobretot, el que s'ha de fer urgentment és fer campanyes serioses de conscienciació!!!!!!!!!!!!!!! serioses i ben fetes.
El què passa és que en aquest país no agrada que et diguin el què has de fer i curiosament hom demana que ens ho diguin! És un país paternalista que no accepta ser-ho...

JRoca_Font ha dit...

Roi,
apujar el preu seria una mesura raonable, és massa barat fumar.
Salut